Partnerség

DDRIÜ Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. – Magyarország
Koordinátor

A DDRIÜ Dél-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. egy 2008-ban alapított innovációs ügynökség, amely a magyarországi Dél-Dunántúl földrajzi területére terjed ki. A nyolc munkatársat foglalkoztató nonprofit szervezet aktívan hozzájárul a régió vidéki térségeinek helyi gazdaságának fejlesztéséhez, elsősorban az Európai Területi Együttműködési projektjei révén (minden ágban). Ezek a projektek a kulturális vidékfejlesztés különböző aspektusait célozták meg, mint például a
a rendelkezésre álló helyi energiaforrások, a fenntartható mezőgazdasági és élelmiszer-feldolgozási tevékenységek vagy a helyalapú kulturális örökségfejlesztési projektek (helyi márkák, helyi élelmiszerek, helyi turizmusfejlesztési kezdeményezések).További információ: www.ddriu.hu

EOLAS S.L – Spanyolország

Az EOLAS S.L.-t olyan szakemberek alkotják, akik több mint 20 év tapasztalattal rendelkeznek az ötlettermelés, a finanszírozási rendszerek azonosítása, a javaslat előkészítése, a partnerkeresés és a nemzetközi, európai, nemzeti és regionális projektek irányítása terén. Egyesíti a gazdaságtan, az innováció és a vállalkozásszervezés terén a mérnöki tevékenységgel kapcsolatos ismereteket és tapasztalatokat, lehetővé téve a vállalat számára, hogy mind a technikai koordinációt, mind a projektirányítás gazdasági szempontjait integrálja. A csoport tagjai az elmúlt időszakban különböző projektekben vettek részt, és projektmenedzserként tevékenykedtek, közel 135 projektbe, különböző finanszírozási programok széles skálájából. Az EOLAS jelenleg számos projekt partnere a különböző témákkal kapcsolatos oktatás és képzés terén, valamint a műanyagújrahasznosítással kapcsolatos Horizont 2020 innovációs cselekvési program keretében.

További információ: www.eolas.es

Business Innovation Center Innobridge – Bulgária

A BIC INNOBRIDGE egy üzleti támogató szervezet, amely követi a módszertant, a kollektív tapasztalatokat és alkalmazza az európai üzleti és innovációs központok hálózatának (EBN) ismereteit. Bulgáriában az EBN-hálózat első (és még mindig az egyetlen) akkreditált BIC-je. A BIC INNOBRIDGE fő célja a vállalkozási és innovációs kezdeményezések támogatása és végrehajtása a fejlesztés minden szakaszában. A központ tehát az innovatív kérdésekkel kapcsolatos tudatosságnövelő tevékenységeket végez, és törekszik arra, hogy hozzájáruljon az üzleti tevékenység átfogó fejlődéséhez és versenyképességéhez. A BIC INNOBRIDGE nemcsak az üzleti környezet javításához járul hozzá, hanem a régió versenyképességének és gazdasági növekedésének javításához is azáltal, hogy minőségi szolgáltatásokat nyújt ügyfeleihez annak érdekében, hogy segítse innovatív ötletüket a piac sikerében.


További információ: www.innobridge.org

STICHTING INCUBATOR – Hollandia

Az Inqubator Leeuwarden (Stichting Incubator) 2010-es megalapítása óta Hollandia északi részén tevékenykedik. A szervezetet többek között a régióban található Leeuwarden, Business Innovation Center BDF, valamint iskolák és egyetemek támogatják. Arra összpontosít, hogy segítse a vállalkozásokat abban, hogy szilárdan megalapozzák üzleti tevékenységüket, és segítsék őket a személyes fejlődésük maximalizálásában. Ebből a célból a szervezet olyan közösségi helyet kínál, amelyben a (szociális) vállalkozók megkezdhetik üzleti tervüket, tanácsot adhatnak arra vonatkozóan, hogyan kell eljárniuk üzleti tevékenységük során, és különböző workshopokon és mesterkurzusokonvehetnek részt. Emellett irodahelyiségeket is kínál induló vállalkozások számára, amelyek túlnőttek a közös irodahelyiségen, és szükségük van saját irodára, de az emberek igen változatos csoportját is segíti, mint például a diákok, a techno start-up, a munkanélküliek stb.

További információ: www.inqubator.nl

Spektrum Oktatási Központ Alapítvány – Románia

A Spektrum Oktatási Központ Alapítvány (SEC) feladata a társadalom előmozdítása és a közösségek fejlesztése régiónkban. A célja, hogy magas színvonalú, fogyasztóorientált és változatos oktatási szolgáltatások révén naprakész ismereteket és hosszú távú kompetenciákat biztosítson. Nem formális tanfolyamokat és képzést kínálunk különböző célcsoportok (nők, fiatal felnőttek, fiatalok, gyermekek, idősek) számára, beleértve a KKV-kat, a helyi nem kormányzati szervezeteket, a közösség hátrányos helyzetű tagjait is bevonva. Mivel régiónk gazdaságilag kevésbé fejlett terület, az egész életen át tartó tanulás és a transznacionális tapasztalatcsere révén meg kell könnyíteni a kis közösségek fejlődését és szerepvállalását. Ezért több mint 15 éve részt veszünk különböző Grundtvig, Leonardo és Transzverzális életen át tartó tanulásban, amelyek a kulcskompetenciák fejlesztését, a fenntarthatóságot, az oktatást és az oktatást célozzák. Az európai projektirányításban és végrehajtásban tapasztalattal rendelkező, magasan képzett szakembereknek (teljes munkaidőben dolgozó 6, részmunkaidős személyzet 22) a projekt tevékenységeinkben kell részt venniük.

További információ: www.sec.ro

Kontakt Szervezetfejlesztő es Tanacsadó Kft. – Magyarország

A Kontakt Szervezetfejlesztő és Tanácsadó Kft-t 2010-ben egy olyan aktív csoport alapította, amely több mint 10 éve dolgozik a felnőttoktatás, a képzés és a konzultáció területén (kis- és középvállalkozások esetében). A vállalat elsősorban a KKV-kra összpontosít a vendéglátóipar, a gasztronómia és a szállás területén. Napjainkban a vállalat a szervezeti fejlődés valamennyi területéhez kapcsolódó szolgáltatásokat és különböző tevékenységeket kínál: Tanácsadást, konzultációt, képzést, szervezeti és egyéni üzleti tanácsadást és támogatást nyújt az emberi erőforrásokhoz kapcsolódó valamennyi folyamat optimalizálásához. Úgy véljük, hogy a szervezet fejlődése hosszú távú beavatkozás, amelynek célja a szervezeti kultúra javítása a szervezet problémamegoldó képességének, alkalmazkodóképességének és képességének alakításával.

További információ: www.kontaktmuhely.hu

%d blogger ezt szereti: